pondělí 27. ledna 2014

U nás doma - Pustevny

 Jurkovičovy stavby Maměnka a Libušín

 Pustevny - bydlíme kousek, byla jsem tu nesčetněkrát, ale včera jsem se tu opět cítila jako v pohádce.

Tak tu bylo krásně....Nádherný pocit, že právě tady máme svůj domov....

http://www.pustevny.cz/vstupte.htm
http://cs.wikipedia.org/wiki/Pustevny



 Kaplička

 V dáli Radhošť 

 http://cs.wikipedia.org/wiki/Radho%C5%A1%C5%A5

Rozhledna Cyrilka

 Z Cyrilky je výhled do Frenštátské kotliny s Trojanovicemi, na Pálkovické hůrky, Štramberskou Trúbu, na Čertův Mlýn (1207 m.n.m.), Kněhyni (1275 m.n.m.) a největší Beskydský vrchol Lysou horu (1323 m.n.m.). 

Radegast 

- pohanský bůh úrody, vytvořil Albín Polášek

2 komentáře:

  1. Ahoj Simono
    To tedy v pohádce je.Je tam krásně,já vím.Byla jsem tam nejdříve se svými příbuznými asi před 5 lety.Jsou z Vratimova.Protože jsme se tehdy nestihli podívat do skanzenu,tak jsem si po návratu řekla....musím tam ještě jednou.Naplánovala jsem dovolenou a z manželem jsme vyrazili.Objednala chatičku v kempu,byla nová a prostorná,počasí nádherné,nic nám nescházelo.jednoho dne jsme se vydali na Pustevny.Manžel poprvé a já již podruhé.Cesta tehdy se mě zdála dlouhá,ale tentokrát ne.Bylo hezké počasí a tehdy jsem si řekla jak to tady asi tak vypadá v zimě?No a teď to vidím,ale nejsem tam.....nevadí....děkuji....ráda na dovolenou vzpomínám.Na Jurkovičově rozhledně a ve skanzenu jsem taky byla....no prostě nádherná dovolená.
    Hezký den Mar´tula

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marti,
      jsem ráda, že se Vám tu taky líbilo....Letos moc sněhu není a tak mě ten pohled opravdu uchvátil...:-) Mějte se moc hezky a přeji vše nejlepší. Děkuju za komentář.
      Simona

      Vymazat